Logo

Geošifra 8. a 9. ročníků

Neztratili jsme se ani mezi geodety

Ve čtvrtek 3.10. jsme se vydali do Opavy, abychom se zúčastnili soutěže Geošifra, pořádanou SPŠ Stavební, letos zaměřenou na geodezii a matematiku.

Naše družstva složená z žáků osmých a devátých ročníků změřila své síly s dvaceti družstvy škol z různých koutů našeho okresu.

Hlavní soutěž, ve které šlo kromě rychlosti také o přesnost byla doplněna dalšími stanovišti, která v celkovém hodnocení hrála neméně významnou roli.

Soutěžící si během celého dopoledne vyzkoušeli různé měřící přístroje, které používají při své práci geodeti a to, jak jim to šlo se promítlo do celkového hodnocení, protože práce s těmito přístroji byla součástí hlavní soutěže, ve které žáci plnili různé úkoly, jako například měření vzdálenosti, měření převýšení, hledání indicie podle GPS přístroje a další.
    Soutěž prověřila nejen znalosti matematiky či zeměpisu, ale také fyzickou zdatnost žáků, protože cílem bylo zdolat zadanou trasu s úkol co nejrychleji.

Našim žákům se soutěž povedla a obsadili jsme celkové 6. místo (tým deváťáků) a 8. místo (tým osmáků). Všichni byli spokojeni a protože i počasí přálo, soutěž si náležitě užili.

Děkuji všem za vzornou reprezentaci školy a věřím, že příští rok se umístíme na bedně.

Mgr. Jan Schreier

 

klikni pro velký obrázek

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

Tvůrce webu