Logo

ZŠ Ludgeřovice je součástí projektu SYPO ovlivňujícího kvalitu českého školství

Do projektového portfolia NIDV pod záštitou MŠMT  patří od ledna 2018 projekt Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů zkráceně SYPO.    

Ve výběrovém řízení pro celou ČR vyhráli dva pedagogové právě z naší školy. Za program Stálá konference ředitelů Mgr. Karel Moric a za program Národní kabinet Informatiky a ICT Mgr. Jana Grzychová.

SYPO připravuje novou koncepci podpory profesního rozvoje, která chce systematicky a komplexně podpořit odborný růst pedagogických pracovníků a ředitelů škol s důrazem na kvalitu. V současnosti neexistuje ucelený systém celoživotního profesního rozvoje pedagogů a ředitelů. SYPO má za cíl tento stav významně změnit a nastavit systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků tak, aby pozitivně ovlivnil kvalitu českého školství.

Hlavním cílem projektu je vytvoření, ověření a implementace systému ucelené modulární podpory, která přispívá ke zvyšování profesního rozvoje vedoucích pracovníků v oblasti pedagogického řízení škol a učitelů v oblasti oborových didaktik, a to prostřednictvím profesních společenství využívajících širokého spektra forem kolegiální podpory a DVPP s definovanými kritérii kvality.  

 

 

Mgr. Karel Moric, Mgr. Jana Grzychová

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

Tvůrce webu