Logo

Digitální stopa

 

Ve dnech 24. a 25.října proběhl na naší škole v rámci projektu O2 Chytrá škola projekt Digitální stopa, kterým žáky provázela paní Kateřina Vokrouhlíková z akademie CZ.NIC a Národního úřadu pro kyberšikanu a informační bezpečnost. Jeho cílem je žákům ukázat, jak mohou být na internetu zneužita jejich data a jak se proti tomu bránit. 

    Žáci 3.a 4.ročníku se dozvěděli více o fungování internetu a o rizicích sociálních sítí. Žáci 5.až 8.ročníků sledovali digitální stopu čtrnáctileté Báry Bezhlavé. Ta svým příběhem vede žáky k zamyšlení nad svým chováním na internetu, kyberšikanou, také byla nastíněna řešení vzniklých problémů. 

    Své znalosti pak mnozí zúročili v závěrečném kvízu Co je kyberšikana, kdy vždy tři nejlepší ze třídy byli odměněni powerbankou. 

Celý tento program i ceny pro vítěze byl financován z projektu O2 Chytrá škola

Potěšila nás milá slova pana Davida Kudrny z Národního ústavu pro kybernetickou a informační bezpečnost, který nám napsal: 

Podle zpětných vazeb, které k této aktivitě patří, víme, že nemalý počet žáků Vaší školy se s touto aktivitou setkal v rámci výuky. Dostali jsme také informaci o moc pěkné reportáži, která u Vás vznikla.

Jménem Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost a dalších partnerů (SCIO, CZ.NIC), kteří se na přípravě této aktivity podíleli, Vám děkujeme za příkladný a inspirativní přístup. 

Prosíme, vytrvejte v tomto příkladném přístupu k výuce. I díky Vám bude pro české děti internet bezpečnějším místem.”

Děkujeme. 

 

My jsme Ludgeřovice !!!

 

klikni pro velký obrázek

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

Tvůrce webu