Logo

Farmářské trhy ve škole

Farmářské trhy ve škole 

 

Již brzy začnou naše zahrádky produkovat plody naší trpělivé práce. Proč to vlastně děláme? Abychom si vychutnali všechny ty báječné chutě v sirupech, marmeládách i zavařeninách, abychom oprášili recepty našich rodičů či prarodičů a uchovali si chuť léta i na časy chladnější.

Naše škola pokračuje intenzivně v projektu Skutečně zdravá škola, který si klade za cíl nejen prohloubit vědění o zdravém stravování, ale také ukázat, co všechno se dá na našich zahradách vypěstovat a zužitkovat. Proto přicházíme s nápadem uspořádat u nás ve škole projektový den a farmářské trhy, které se budou konat 18. září 2020. Hlavní myšlenkou projektového dne je rozšířit povědomí o využití lokálních potravin a zároveň se vzájemně  inspirovat.

Jelikož tato akce vyžaduje přípravu, byli bychom rádi za vaši spolupráci, která by mohla spočívat, například ve sběru, sušení, odkládání vašich výpěstků a jejich následnému zpracování. Věříme, že máte mnoho co nabídnout…

Součástí projektového dne budou také farmářské trhy, které budou probíhat formou prodejní výstavky. Výrobky budou za svou třídu prodávat sami žáci, kteří se tak mají možnost něco nového dozvědět i o neobvyklých způsobech zpracování potravin. 

Spolu s žáky se budeme v září těšit nejen na vaše produkty, ale také na vaši pomoc a podporu při realizaci trhů. 


 

Mgr. Hana Halodová,

koordinátor projektu

Skutečně zdravá škola


klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

Tvůrce webu