Logo

G-DAY - inspirativní setkání

Ve středu 10.02.2016 se na naší škole konala první akce pod hlavičkou nově vzniklé vzdělávací skupiny Google Education Group, která si klade za cíl předávat si mezi pedagogy zkušenosti z oblasti využívání moderních technologií ve výuce.

Na naši první akci přijelo celkem 22 ředitelů a ICT koordinátorů ze základních a středních škol nejen z okolí, ale také například z Opavy, Ostravy a Karviné. Akce byla rozdělena do tří částí. V první proběhlo představení vzdělávací skupiny Google Education Group, včetně představení naší školy, a účastníkům byly sděleny důvody, proč se naše škola rozhodla pro využívaní služeb Google. Druhá část byla zaměřena na přímé ukázky v naší škole i  například online spolupráce na sdíleném dokumentu na tabletech Apple iPad, které byly účastníkům po celou dobu akce k dispozici. V poslední třetí části  došlo na vzájemné předávání si zkušeností z výuky. Závěrečnou “třešničkou na dortu” byla ukázka využití ROBO včel na 1.stupni v podání p.učitelky J.Grzychové, které u žáků vedou k rozvoji logického myšlení.

Naše škola prošla v posledních dvou letech procesem tzv. elektronizace, který ještě většinu českých škol čeká. Jsme velice rádi, že jsme tento přechod zvládli, a nyní můžeme své zkušenosti předávat dále. Naše škola se stala příkladem dobré praxe, čehož si všimla i firma Google a pozvala 30 našich žáků do své pražské pobočky. Žáci tak nakouknou pod pokličku této nadnárodní firmy a seznámí se s tím, jak se v takovéto společnosti pracuje. Věříme, že to pro ně bude velmi obohacující.

 

Mgr. Karel Moric

 

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

Tvůrce webu