Logo

Výzva 56 - S angličtinou do světa

 

 

V rámci projektu Výzvy 56 se naše škola zapojila do následujících aktivit.

  1. Zavedení Čtenářské dílny do vzdělávacího oboru Český jazyk a literatura jako jednoho z prostředků ke zvýšení zájmu o čtenářství a zlepšení čtenářské gramotnosti. Získání a zvýšení odborných kompetencí pedagogů pro realizaci Čtenářských dílen ve výuce. Učitelé vytvořili 2 různé tematické plány Čtenářských dílen pro 2 vybrané ročníky na celý školní rok 2015/2016. Každý ze dvou tematických plánů obsahuje popis nejméně deseti Čtenářských dílen na 1 školní rok. V průběhu trvání projektu proběhlo v každém ze dvou vybraných ročníků nejméně 6 Čtenářských dílen, ověřujících část doloženého tematického plánu. Současně jsme pro realizaci Čtenářských dílen zakoupili více jak 100 kusů knih v papírové podobě (lze i více kusů od jednoho titulu). Čtenářské dílny podporují a rozvíjí individuální schopnosti žáků v oblasti čtenářství a čtenářské gramotnosti.

  2. Zahraniční jazykově-vzdělávací pobyt pro 50 žáků naší školy v Anglii, jehož cílem bylo  zlepšení jazykových kompetencí žáků a prohloubení jejich znalostí o zemích EU a ESVO (Evropské sdružení volného obchodu).

 

Za studiem do Anglie

Ve dnech 16.-22. listopadu 2015 vyrazilo zdarma v rámci projektu “S angličtinou do světa” vybraných 50 žáků 7. - 9. tříd na studijní pobyt do Anglie. Po náročné cestě autobusem přes Německo, Nizozemí, Belgii a Francii jsme se nakonec nalodili na trajekt přes kanál La Manche. Plavba byla dramatická, protože řádil silný vítr, moře bylo rozbouřené a loď se houpala. Po vylodění v Doveru jsme po dvou hodinách ukončili naši cestu v Oxfordu, kde nás přivítali místní učitelé. Vyrazili jsme na okružní prohlídku města, doprovázeni pravým anglickým počasím.

Po krátkém občerstvení následovala výuka s rodilými mluvčími, která se dětem líbila, protože si uvědomily, jak mnoho už rozumí. V podvečer si žáky vyzvedly hostitelské rodiny, které pro ně připravily večeři.

Druhý den jsme zahájili výuku v 9:30, obsahem hodin byly hry, kvízy a fakta o Oxfordu a Londýnu. Po ukončení výuky jsme se vypravili do centra města na nákupy a potom zpět k rodinám.

Ve čtvrtek nás čekala dvě zajímavá místa - světoznámý Stonehenge a Bath, které proslulo římskými lázněmi. Na závěr jsme si nechali procházku Londýnem, kde jsme navštívili pevnost Tower of London, London Eye, muzeum voskových figurín a mnohé další turistické zajímavosti a pamětihodnosti. V sobotu jsme vyrazili na zpáteční cestu v ranních hodinách, takže si žáci po nalodění na trajekt mohli vyfotit slavné bílé útesy doverské. Po příjezdu na pevninu jsme pokračovali zpět do České republiky, kam jsme dorazili v neděli dopoledne. Děti přijely unavené ale plné dojmů, zážitků a nadšené ze všeho, co zažily.

Tento studijně-poznávací zájezd byl financován z prostředků EU v rámci projektu „S angličtinou do světa“. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/56.0056

 

Mgr. Jitka Šílová, Mgr. Zdeněk Žvaka, Mgr. Vladimíra Lišková a Mgr. Lucie Fojtíková

 

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

Tvůrce webu